Project Description

I Tyskland, 1939 fødes Gerhard Herbert Kretschmar. 156 dager senere blir han det første barnet som avlives i nazistenes eutanasiprogram. I dag venter HAN og HUN få sitt første barn. Fostervannsprøven viser at noe er annerledes. «Kinder K» er et stykke som fører sammen to historier om menneskeverd.

Dramatiker: Kristofer Blindheim Grønskag
Regi: Øystein Ulsberg Brager
Med: Ida Løken Valkeapää og Axel Aubert

Premièren fant sted på Dramatikkfestivalen 2013. Siden har stykket blitt spilt på Showbox 2013, Dramatikkens hus, Vinterlysfestivalen 2014, Kultursleppet på Lillehammer, Vårscenefest 2014, Festspillene i Nord-Norge 2014, SoriaLab-festivalen 2014 og Litteraturfestivalen på Lillehammer 2015.

For meg ble Kinder K festivalens beste opplevelse. (…) spennende og tankevekkende perspektiv (…) Ida Løken og Axel Aubert imponerte med sin overbevisende rolleinnlevelse. Imponerte gjorde også Øystein Ulsberg Bragers presise og intelligente regi. IdaLou Larsen, Klassekampen

Kinder K er en historie om menneskeverd. Som tar opp grunnleggende etiske spørsmål som vi aldri må legge bort, som vi aldri må tro vi har svaret på. For hvem skal sitte med fasiten på hva et perfekt menneske er. (…) Dette var en av mine sterkeste opplevelser fra en scene. Mette Røbergeng, Rana Blad (Terningkast 6)

(…) en spennende og i høyeste grad aktuell teaterforestilling. (…) Tankevekkende er problemstillingen, og spørsmålene som stilles underveis treffer oss som publikum som irriterende nålestikk som følger oss også ut av teatersalen. Bjørn Harald Larsen, Avisa Nordlys (Terningkast 5.)

Teater har en iboende kraft som alltid ligger på lur som i ytterst sjeldne tilfeller kan riste forstanden løs fra fundamentet. Kinder K traff som fandens ildkule! (…) Sånt er sjelden vare på norsk teaterscene!
Øystein Bentzen