Project Description

ELiDA er en scenekunstduo som består av skuespiller Ida Løken Valkeapää og musiker Eline Sundal. Samarbeidet handler om å utforske en scenisk form der tekst og musikk er likeverdige narrative uttrykk. Eline og Ida har hittil produsert tre forestillinger og har flere prosjekt under planlegging, bl a en forestilling om menneskehjernen.

Shakespeare´s Sonetter

Teaterlek basert på ni av William Shakespeares sonetter (oversatt av Erik Bystad), formidlet gjennom to karakterer i et lett absurd univers. Hver sonette har sitt eget musikalske uttrykk og klangunivers. Regi: Maja Zakariassen. Première under Vinterlysfestivalen 2014. Forestillingen ble vist under Festspillene i Bergen 2015.

Triumf att finnas till

Diktkonsert basert på lyrikk av Edith Södergran presentert sammen med samtidsmusikalske verk. Fremført første gang på Det Norske Teatret i Oslo som «Lunsj og lyrikk» høsten 2012, og siden på Vinterlysfestivalen 2013. Kostymer: Ivana Helsinki.

Hvi skal da min mund stille staa?

Teaterkonsert i fem satser, om Dorothe Engelbretsdatter. Regi: Anne Meek. Produsert av Scene Helgeland. Forestillingen hadde première på Petter Dass muséet på Alstahaug, under Petter Dass-dagene 2012. Den er siden blitt spilt på Vega, Baroniet Rosendal, Litteraturhuset i Oslo, Litteraturhuset i Bergen og Kvinnemuséet på Kongsvinger.