Project Description

Det Nordske Scenecompagnie er et nordisk scenekunstkollektiv som ble dannet i 2012 og består av kunstnere fra Norge, Færøyene, Sverige, Finland og Sápmi. De skaper forestillinger som reflekterer rundt nordisk identitet i vår tid, og blander uttrykk fra forskjellige scenekunstfelt og nordiske språk på scenen.

Våren 2012 gjennomførte gruppen en workshop i Torshavn på Færøyene. Med ”Woyzeck” av Georg Büchner som rammefortelling ville de tematisere menneskeverd i Norden i dag. Workshopen ble avsluttet med en teaterhappening for publikum. I 2013 videreutviklet de materialet til en forestilling, «Woyzeck <3 Marie» som de turnerte med i Norden.

1 – 9. juni 2015 møttes gruppen til en forberedende workshop på Soria Laboratoria i Oslo. Det nordiske eventyret «Prins Hatt under Jorden» krysset med det antikke dramaet om Medea var grunnmaterialet for å stille spørsmålstegn ved definisjoner av «oss» og «dem». Workshopen ble avsluttet med en åpen visning på Soria Laboratoria 8. juni. Workshopen mottok støtte av Nordisk Kulturfond og Beaivváš Sámi Našunálateáhter.

Det Nordske Scenecompagnie består av Kjartan Hansen (FO), Ida Løken Valkeapää (NO), Öllegård Groundstroem (SE), Kristina Sørensen (FO), Hans Torgard (FO), Helle Siljeholm (NO), Niko Valkeapää (Sápmi/FI), Trond Nedberg (NO), Mary Sarre (Sápmi/NO). Produsent er Anita Basmo Bjørnstad.

nord_nkf_dk_web

Woyzeck <3 Marie

Oslo 8 juni 2015